Moeten we al gaan denken over de GOTY van 2018?!? - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 28 september 2018

Moeten we al gaan denken over de GOTY van 2018?!?

Het is bijna oktober en dat betekent dat de laatste drie maanden van het jaar zijn aangebroken. Mogen we dan niet stiekem beginnen te denken aan de GOTY op PlayStation 4? Ik vind van wel. Vandaag wil ik alvast twee open deuren intrappen met titels die zeker in aanmerking komen voor de eervolle titel van GOTY.
Zoals ik al aangaf in de aanhef, het is twee open deuren intrappen met deze titels en ik denk dat er maar weinig mensen zijn die het niet eens zijn met de twee GOTY kanshebbers Peter Parker en Kratos.

Spider-Man


Dez zagen jullie vast niet aankomen. Voor mij is deze game zeker een van de kanshebbers voor GOTY van 2018. De reden is eigenlijk vrij simpel, het was de Spider-Man game die deze superheld verdient. De laatste twee Spidey titels, The Amazing Spider-Man 1 & 2 waren vermakelijk op zijn best. Het grootste probleem wat ik daarmee opmerkte was het feit dat de game tegelijk uit moest komen met de film.

Deze Spider-Man game kent geen film die er aan ten grondslag ligt en hier heeft Insomniac Games veel gebruik van gemaakt. Niet het zoveelste origin story maar een verhaal die begint wanneer Peter Parker al een jaar of vijf Spider-Man is en de nodige issues heeft gehad omtrent het zijn van Spider-Man. Een verademing voor veel gamers onder ons.

Het verhaal was natuurlijk niet het enige wat deze game fantastisch maakte. De gameplay is in deze games eigenlijk het belangrijkste en laat dat nu prima in elkaar zitten. Dat er goed gekeken is naar Batman is duidelijk. Het vechten is niet simpelweg button bashen (zeker te merken later in de game en op hogere moeilijkheidsgraden), maar een diepgaand battle systeem die ervoor zorgt dat je blijft opletten. 

Insomniac Games bracht echter niet alleen een fantastische titel op de PlayStation 4 uit maar, zo bleek later, is het ook de snelst verkopende exclusive ooit. 3.3 miljoen verkochte exemplaren in drie dagen tijd, een extreem goede prestatie! Voorheen werd deze titel door een andere game gehouden. Een game met een iets ander soort held die met 3.1 miljoen verkopen in drie dagen de titel van snelst verkopende exclusive maar tijdelijk heeft mogen vasthouden gezien de game in april op de markt kwam. Dit was natuurlijk...

God of War

God of War PS4 REVIEW: Best 2018 release to date may also be the Game of the Generation

Het verhaal van Kratos was met God of War III eigenlijk ten einde. Zeus was verslagen en de titanen waren ten gronde gericht. Kratos terugzien was dan ook best een verrassing en al helemaal op de manier waarop we hem zagen. Een baard, in de Noorse mythologie en als reboot. Nu we de game allemaal hebben kunnen spelen en uitspelen weten we natuurlijk ook dat het het niet echt een reboot is maar een voortzetting van het verhaal die je ook kunt beginnen als een nieuw verhaal. Dus een semi-reboot.

Semi-reboot geld eigenlijk alleen voor het verhaal. De gameplay is volledig op de schop genomen en ook de fixed camera die we kennen uit de voorgaande delen heeft plaats moeten maken voor een "over the shoulder view". De Blades of Chaos hebben zelfs plaats moeten maken voor de Leviathan Axe en dit heeft flinke invloed gehad op de gameplay  Dat je ook nog eens je zoon meeneemt in deze game is niet alleen een gimmick maar voegt daadwerkelijk iets toe aan de gameplay en wanneer je het totale pakket ziet kan ik niet anders dan deze op mijn lijst zetten met kanshebbers voor de GOTY van 2018.

#FSOM PlayStation GOTY 2018

Dit zijn mijn eerste twee titels die ik op de lijst wil zetten voor de PlayStation GOTY van 2018. Natuurlijk zijn er nog veel meer games uitgekomen en deze zullen in de aankomende weken ook zeker voorbij komen. Aangezien er ook nog een aantal games uit moeten komen die ongetwijfeld mee gaan dingen naar deze de felbegeerde titel voor #FSOM PlayStation GOTY 2018 zal ik de komende weken steeds meer een tipje van de sluier oplichten.

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld of DutchPlayStationGamer.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op CloudStrifeNL/DutchPlayStationGamer!
Check back every friday!

Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?