Is de van Vollenhoven & Co Extra Stout echt zo intens!? - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

maandag 3 september 2018

Is de van Vollenhoven & Co Extra Stout echt zo intens!?

v. Vollenhoven & Co - De biersoort Extra Stout, regeerde met overmacht over het Hollandse bierlandschap halverwege de 19e eeuw. Er zijn tijden geweest dat deze biersoort nergens meer opdook, niet vernieuwend genoeg was en veel terrein had weggegeven aan de hippe en trendy bieren. Maar er zijn geruchten dat er al een tijdje eentje fier overeind staat! Tijd om te proeven! 

Herkomst

We kunnen wel een heel verhaal maken over de geschiedenis van dit bier, maar het gaat er natuurlijk om hoe hij smaakt. Het bier is nieuw leven ingeblazen door de brouwers van Poesiat en Kater uit Amsterdam en valt onder de traditionele van Vollenhoven bieren. Dit zijn traditionele bieren gebrouwen met het originele recept, uiteraard wel met een moderne twist eraan. De brouwmethoden en ingrediënten hebben zich namelijk wel sterk ontwikkeld de afgelopen 100 jaar.

Het biersoort Extra Stout domineerde halverwege de 19e eeuw het bierlandschap, maar heeft veel terrein en liefde verloren in de tijd erna. Het bier werd zelfs geëxporteerd naar landen als Engeland, Duitsland, Australie, Zuid Afrika en zelfs Egypte.

De Extra Stout van Jopen is zo'n beetje de meest recente die ik mij direct voor de geest kan halen. Bij Fifty Shades of Men duiken we graag nog wat verder de historie van dit bier in, maar allicht dat we dit in een andere special gaan doen! 

De Smaak

Of hij echt zo intens is, wilde ik zelf graag proeven! Dus op naar de Jumbo, want daar staat hij op het moment "gewoon" in het bier-schap. En proeven maar!

Geur:  De geroosterde mouten voeren de boventoon en met een flinke dosis laurier die je tegemoet komt, is dit zeker geen saai begin. Heel ver weg ruik ik wat fruitigs, maar dit is te vaag om er wat zinvols over te melden.

Zicht: Ik wilde het eigenlijk net-niet-zwart noemen. Maar dit bier is echt gewoon zwart, een klein caramelkleurig schuimlaagje erboven op. En deze beauty staat flink te shinen in haar glaswerk.

Smaak: De afdronk was zeer aangenaam en vrij lang. De smaak bleef mooi op je tong plakken, ondanks dat hij slechts een licht bittertje en maar een minuscuul zoetje bevatte. De smaken vallen harmonieus samen in je mond, hierdoor is het echt een pareltje voor de bierwereld. 

Bierpaspoort

Brouwerij: Poesiat en Kater
Herkomst: Amsterdam, Nederland
Soort: Exra Stout (Traditioneel met een moderne twist!) 
ABV: 7,1%
Details: IBU 57 EBC 118
Geur: Geroosterde mouten, kruidig (laurier) met lichte fruitige en karamel tonen.
Smaak: Mouten met een licht bittertje en een klein lief zoetje.
Waardering: 7,5 / 10
Verkooppunt: De betere Jumbo vestiging! 
Untappd: 3,75/5


Is de van Vollenhoven Stout echt zo intens? Laat ons uiteraard even weten of het biertje jou gesmaakt heeft, voor mij is het zeker een dikke voldoende! 
Drink en geniet! (Geen18geenAlcohol)

Dit artikel is gemaakt door: Bas de Goede / Untappd & Instagram: thedutchbeerdad 
Kijk snel bij ons op facebook, Like onze pagina en join een de Fifty Shades of Men groepen!

Volg ons op Instagram! En abonneer je snel op het YouTube kanaal van Fifty Shades of Men!
Gebruik het contactformulier, benader ons op Instagram/facebook op stuur gewoon een mailtje naar fiftyshadesofmen@outlook.com! 
Ben jij of  jou onderneming/product op zoek naar een partner 
om jou Social Media op te zetten of een boost te geven? 


Neem dan contact op met Kim Michaelis Marketing via kimmichaelis@hotmail.com. 
Fifty Shades of Men en alle Social Media kanalen zijn 
onderdeel van Kim Michaelis Marketing.
Social Media Management & Micro Marketing.
Foto's zijn eigendom van de maker van dit artikel. gebruik is enkel 
toegestaan met de toestemming van de maker.
Foto 2 + 3 zijn afkomstig van poesiatenkater.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?