De PlayStation Classic komt er aan, maar met welke games? - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 21 september 2018

De PlayStation Classic komt er aan, maar met welke games?

Sony moet na het succes van de NES Classic en de SNES Classic van Nintendo gedacht hebben, dat kunnen wij ook. De aankondiging van de PlayStation Classic is dan wellicht niet heel vreemd maar wel geheel onverwacht. Nog net voor de kerstdagen kun je deze PlayStation Classic gaan aanschaffen voor de prijs van 99,99.

Maar wat zit er dan bij?

Je kunt natuurlijk niet spelen zonder controllers en die levert Sony er gewoon bij. Twee stuks om direct te kunnen spelen. Het gaat echter om de eerste controller die Sony bij de originele PlayStation leverde dus je krijgt niet de analoge sticks die we nu gewend zijn!
Afbeeldingsresultaat voor playstation classic controller

Natuurlijk zit er nu geen ouderwetse videoaansluiting meer op maar kun je gewoon een HDMI kabel gebruiken (welke meegleverd wordt) om het apparaat aan te sluiten op je tv. Verder heb je natuurlijk de Aan/Uit knop, een reset knop en de Open knop. Open is in dit geval wisselen van games want je kunt er helaas geen discs in stoppen.

Het draait toch om de games

En games krijg je er bij ook! 20 legendarische games! Maar welke is nog niet helemaal bekend. Op dit moment zijn er maar vijf titels vrijgegeven:

  • Final Fantasy VII
  • Tekken 3
  • Jumping Flash
  • Ridge Racer Type 4
  • Wild Arms
Geen slecht aanbod als je het mij vraagt maar de vraag is nu natuurlijk, welke games hopen we nog meer te zien?

Enorm aanbod om uit te kiezen

Gezien er voor de originele PlayStation ontzettend veel games zijn uitgekomen heeft Sony een gignatiasche catalogus om hun overige 15 games uit te kiezen. Volgens wikipedia gaat het om 2587 titels! Er zijn echter een aantal titels die ik zeker verwacht danwel terug hoop te zien in de line-up.

Syphon Filter 2: Playstation 1

Een van die titels is natuurlijk Syphon Filter. Deze game heb ik veel gespeeld en dit is zo'n typische PlayStation game dat deze eigenlijk niet mag missen in de line-up.

Afbeeldingsresultaat voor metal gear solid ps1

Metal Gear Solid mag natuurlijk ook niet ontbreken in de lijst van 20 toppers op de originele PlayStation. Make it happen Sony!

Afbeeldingsresultaat voor chrono trigger playstation

Nog zo'n titel die gewoon niet mag ontbreken wat mij betreft is Chrono Trigger. Deze game heeft voor zover ik weet nog nooit een PAL release gehad op de PlayStation dus deze zou zeker niet misstaan.

Afbeeldingsresultaat voor destruction derby playstation

Een pareltje in die tijd en wat mij betreft zou deze titel ook zeker niet misstaan op de PlayStation Classic. Destruction Derby heb ik in die jaren veel gespeeld en ik kan nog nagenieten van het beuken en crashen.

Waar kijken jullie naar uit?

Natuurlijk zijn er nog veel meer games te bedenken voor deze PlayStation Classic. Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, Medieval, Final Fantasy VIII of IX en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Veel belangrijker dan de games die ik zou willen zien, welke willen jullie graag terug zien op de PlayStation Classic? Welke game(s) heb je zulke goede herinneringen aan dat ze niet zouden misstaan? Laat het weten in de comments!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld of DutchPlayStationGamer.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op CloudStrifeNL/DutchPlayStationGamer!
Check back every friday!

Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


1 opmerking:

  1. Dit is wel een leuk kerstcadeautje! Fifa 2002 was een topppertje hoor, en denk aan Crash Bandicoot! ����

    BeantwoordenVerwijderen

Post Bottom Ad

Hier adverteren?