Waar is de Final Fantasy VII Remake gebleven? - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

vrijdag 7 september 2018

Waar is de Final Fantasy VII Remake gebleven?

De E3 van 2015 ging de geschiedenisboeken in als de "E3 of Dreams". De reden was onder meer de overwachte aankondiging van Final Fantasy VII Remake. Er werden genoeg beelden getoond en de reacties van fans waren op zijn zachts gezegd uiteenlopend. Maar waar is Final Fantasy VII Remake gebleven? We hebben alweer drie keer en E3 gehad en er is niets meer getoond. Is er dan nog iets dat we wel weten? Daar ben ik eens ingedoken en daarom deze week, waar is de Final Fantasy VII Remake gebleven?


Tech Demo

Al jaren wordt er een schreeuw gedaan om een remake van Final Fantasy VII, een iconische RPG die voor velen de beste van zijn soort is. Het is dan ook niet heel vreemd dat iedereen blij was met een Tech Demo voor de PlayStation 3 helemaal terug in 2005. Deze tech demo liet beelden zien die zo uit een remake konden komen. Niets bleek minder waar te zijn. Toch blijft de tech demo fantastisch om te zien.

PlayStation Experience 2014

Tijdens de PlayStation Experience in 2014 bracht Shinji Hashimoto, Game producer bij Square Enix, een leuke nieuws! Zeventien jaar geleden kwam deze titel (FFVII) uit op de originele PlayStation. Three generations later we are bringing that title back to the PlayStation! De vreugde bij fans kwam en ging toen het niet om een remake bleek te gaan maar om een rerelease van de Steam versie van de game. Ik herinner me nog dat ik nog nooit zo snel van vreugde naar teneergeslagen ben gegaan.E3 2015

Toen kwam daar de E3 van 2015. Ik noemde het net al de "E3 of Dreams". Eigenlijk was het niet meer goed om te denken dat er ooit nog een remake zou komen van Final Fantasy VII. Het internet had de moed opgegeven en na PSX 2014 kun je dat mensen moeilijk kwalijk nemen. We moesten het doen met de rerelease en er was niets wat we daaraan konden doen... Toch?

Nou, daar dachten ze bij Sqare Enix anders over. De reacties waren dan ook over om naar huis te schrijven en ik heb nog nooit een sprongetje gemaakt van blijdschap maar toen de woorden Final Fantasy VII in beeld kwamen en daar iconisch REMAKE onder kwam te staan hebben mijn buren wellicht een kleine verstoring gehad van hun nachtrust. Hieronder een greep uit de reacties op internet.

Gameplay

Een half jaar laten kregen we de game nogmaals te zien tijdens PlayStation Experience 2015. Dus een jaar na de halfgebakken aankondiging van een rerelease kregen we nu het echte werk te zien. Gameplay beelden waar je enkel van had kunnen dromen. De turn based actie had echter plaats gemaakt voor de snelle actie vanuit Final Fantasy XV. En hoewel dat niet perse slecht is viel dat niet bij iedereen in goede aarde. Wie even een opfrisser wil van die beelden, check de trailer hieronder.


Ontwikkeling verloopt... moeizaam

De ontwikkeling van deze remake werd niet gedaan door Square Enix zelf maar door CyberConnect 2. De game was daar al twee jaar in ontwikkeling maar blijkbaar heeft Square Enix het werk niet alleen weer naar zichzelf getrokken, ook beginnen ze volledig opnieuw! Dit betekent dat we niet alleen al lang moesten wachten om uberhaupt te spelen, we moeten nu NOG langer wachter om te kunnen spelen.

Mijn vermoeden zegt dat dit vooral komt omdat Square Enix het project, ondanks alle druk die er op rust, heeft onderschat. Een game van dit kaliber uitbesteden is geen goed idee en het is jammer dat na alle ophef die met de aankondiging is ontstaan we nu eigenlijk niets weten.

Er was sprake van een episodic release maar of dat nu nog steeds zo is dat weten we niet. De gameplay die we hebben gezien kunnen we vergeten want ze beginnen tenslotte opnieuw en wie weet gaan ze toch terug naar turn based. Niemand die dat weet behalve de ontwikkelaar en laat die nu net niets naar buiten brengen over deze game. Maar dat ze dat nu niet doen kan natuurlijk een hele grondige reden hebben.

Kingdom Hearts III

Er is namelijk nog een titel in ontwikkeling bij Square Enix waar menig gamer al jaren op wacht. Toen Kingdom Hearts II in september van 2006 op de markt werd gebracht voor de Amerikaanse en Europese markt (december 2005 voor de Japanse markt) was iedereen laaiend enthousiast. Nu zijn er sinds die tijd genoeg spin-offs uitgekomen en zijn de game in recentelijke jaren opnieuw uitgegeven op de PlayStation 3 en de PlayStation 4 in de vorm van Kingdom Hearts I.5 en II.5 REMIX en later ook II.8 REMIX.

Afbeeldingsresultaat voor kingdom hearts 3

Dit voelde allemaal als zoethouders tot het 'echte' vervolg, Kingdom Hearts III, uit zou komen. Deze titel werd tijdens de E3 van 2013 aangekondigd en 29 januari 2019 kunnen we ook eindelijk het verhaal van Donald, Goofy en Sora voortzetten.

Omdat Kingdom Hearts III eraan komt en ze de focus daar volledig op willen hebben liggen kan dit natuurlijk de reden zijn dat we zo weinig hebben vernomen van Final Fantasy VII REMAKE. De ontwikkeling van beide games verloopt parallel aan elkaar maar de producer moet nu 100% steken in beide games. Ondanks dat dit erg leuk klinkt op papier is het natuurlijk een onmogelijke taak. Daarom zou het mij niets verbazen dat we tijdens de E3 in 2019 eindelijk meer gaan zien van Final Fantasy VII. Fingers crossed!

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld of DutchPlayStationGamer.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op CloudStrifeNL/DutchPlayStationGamer!
Check back every friday!

Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Speciaal geselecteerd voor jou!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?