Mijn Top 25 PlayStation 4 games! - Fifty Shades of Men

Breaking

Home Top Ad

Hier adverteren?

Post Top Ad

Hier adverteren?

zaterdag 27 oktober 2018

Mijn Top 25 PlayStation 4 games!

Vorige week zaterdag kwam er helemaal geen artikel online! Ik weet het, ik heb jullie daarmee in de steek gelaten. Af en toe heb je echter andere verplichtingen. Gezien ik van plan ben mijn huis te verkopen moest ik de woning "fotoklaar" maken. Maar niet getreurd want de rust is wedergekeerd en ik heb deze week een verlaat blogje voor jullie. In de blog van deze week, mijn Top 25 PlayStation 4 games. Niet alleen exclusives maar alle PS4 games die ik heb gespeeld doen mee. In willekeurige volgorde natuurlijk. Komt die!

Zoals ik al zei in de intro, dit is mijn persoonlijk top 25 van beste PlayStation 4 games! Bij elke game zit ook een unieke video. Soms een review waar ik het erg mee eens ben, soms een ludieke video, soms een leuke video. Maar het gaat om de titels natuurlijk! Laten we maar gewoon beginnen.

25. Assassin's Creed Odyssey

Tja, ik vermaak me kosteloos met deze game en voor mij zeker een van de beste games op de PlayStation 4. Vooral omdat ik na 50 uur nog steeds met plezier de game opstart. Bij Origins had ik dat gevoel op een gegeven moment. Daarom hoort deze game gewoon in mijn top 25.


24. Rainbow Six: Siege

Ten tijde van Rainbow Six: Vegas 2 heb ik al vele uren Terrorist Hunt gespeeld. Toen bekend werd dat Rainbow Six Siege deze speelmodus ook zou krijgen was ik verkocht. Vele uren mee vermaakt en het aantal uren zal in de toekomst vast en zeker toenemen.


23. Final Fantasy XV

Het lijkt wel een "love it or hate it" game te zijn geworden maar ik vond het persoonlijk een pareltje. Na een moeilijke start als Final Fantasy versus XIII die op de PlayStation 3 uit had moeten komen werd de game tijdens de E3 van 2013 omgedoopt naar Final Fantasy XV en werd bekend dat het een PlayStation 4 titel zou worden. Wat mij betreft was dit een goede keuze.


22. Dark Souls III

Dark Souls is een van mijn favoriete gamereeksen. Fantastisch level design, een duister verhaal en de juiste gameplay. Het eerste deel kan ik dromen en heb ik meermalen uitgespeeld. Ook Dark Souls III is zo'n titel die ik af en toe nog weer opstart en van begin tot eind doorspeel. Niet meer zo uitgebreid als de eerste keer wanneer je alles wilt doen maar de gameplay en de omgevingen slepen me telkens terug. Wat mij betreft mag de bedenker Hidetaka Miyazaki dan ook in hetzelfde rijtje geplaatst worden als Hideo Kojima.

Hieronder een video van een 1 vs 1 gevecht met Aldrich. Stiekem was ik hier best trots op mezelf.21. Uncharted 4: A Thief's End

Uncharted 4 is de meest uitgebreide Uncharted titel tot dusver. Naughty Dog heeft gezegd dat het de laatste Nathan Drake titel is in de serie maar ik denk dat we op een dag toch nog een keer de controle nemen over Nathan Drake in Uncharted 5. Hieronder dan wellicht niet Uncharted 4 of 5 maar wel een Live Action Fan Film!20. Grand Theft Auto V

Rockstar Games maakt gewoon fantastische titels. Een klein detail in GTA V was bijvoorbeeld dat je kleding nat werd voor zover je er ook mee in het water was geweest. Het is een kleinigheid maar dat soort details blijven bij. Dat  in combinatie met het acteerwerk in de game, het feit dat de game tot de dag van vandaag nog steeds net zoveel of meer verkoopt dan de nieuwe games kan ik deze game moeilijk weren uit deze lijst. Natuurlijk kunnen we er lang en breed over hebben maar een van de zaken die GTA V een klassieker maakten was het voice acting werk van een geliefd karakter Trevor. Wanneer Steven Ogg de vraag krijgt om, als Trevor, Go Fuck Yourself te zeggen dan zit er natuurlijk maar een ding op, zoals te zien in de video.


19. God of War

Na de avonturen van Kratos op de PlayStation 2 en de PlayStation 3 zag het er naar uit dat hij het slagveld voorgoed had verlaten. De goden zijn immers verslagen. Toch bracht Santa Monica Studios de game terug maar dan in een volledig nieuwe setting! De Noorse mythologie kende deze God of War nog niet maar het ziet er naar uit dat hij ook daar nog niet klaar mee is. Maar wat een fantastisch zet was dit van Santa Monica Studios. Kratos is wat ouder, wellicht iets wijzer en heeft een zoon. Samen maken ze een emotionele reis door een adembenemende wereld die ik niet snel zal vergeten. Ook het geheime einde kent nog een leuke verassing. Kleine spoiler ahead.

18. Horizon: Zero Dawn

Een topper van Nederlandse bodem. De open wereld en de mechanische dieren is een idee die fantastisch uitpakte. Aloy bleek een karakter te zijn die niet met zich liet sollen en de gameplay en het grafische pracht en praal op het scherm zorgen ervoor dat ik deze game een hoog aanzien geef.

17. Wolfenstein: The New Order

Zelden weten shooters mij te interesseren. Voornamelijk door het rinse en repeat en de weinige variatie in gameplay zorgen hiervoor. Een verhaal is dus een krachtige drijfveer wanneer ik een shooter speel en wanneer deze zo krankzinnig over de top is als in Wolfenstein dan heb je een plekje weten te verdienen in mijn top 25 PlayStation 4 games. Wolfenstein II staat nog op mijn lijstje om te spelen dus mocht deze game verdwijnen zal dat wellicht komen door het spelen van Wolfenstein II.

16. Fallout 4

Fallout 3 is een van mijn favoriete PlayStation 3 titels. Een grote wereld met veel te verkennen, een horde aan side-quests en interessante locaties. Mijn enthousiasme was dus ook hoog toen men Fallout 4 aankondigde en na het spelen kom ik tot de conclusie dat dit een fantastische game is. Wat ze voor mij anders hadden kunnen doen was het dialoogsysteem waarin je nu maar 1 keuze kon maken. Desondanks hoort deze game op deze lijst. Hieornder gewoon even de iconische opening scene.15. Until Dawn

Until Dawn is een beetje een niche game voor mij. Het is geen geweldige game overall maar is wel een van de games die me is bijgebleven. Fantastisch titel in de wereld van horror als ik het zo mag zeggen. Game niet gespeeld maar geinteresseerd in het verhaal? In deze korte video van 6,5 uur kun je dit gewoon meemaken!

14. Far Cry 5

Far Cry, tja. Far Cry 5 was een titel die mij in maart veel plezier heeft bezorgd. Het was voor mij weer een step-up van Far Cry 4 maar wist toch het niveau van Far Cry 3 niet te evenaren. Toch vond ik het verhaal erg tof in elkaar gezet en waar ik een sucker ben voor creepy cult verhalen kon ik me hier wel in vinden. Afwisselende karakters, een verhaal dat geloofwaardig genoeg was en gameplay zoals we dat van Far Cry mogen verwachten. Kleine details zorgen ervoor dat een game echter blijft hangen. In deze game is dat de muziek. Een Cult die daadwerkelijk "kerkliedjes" heeft. Zo schiet je een game op mijn lijstje.

13. Kingdom Hearts HD I.5 - II.5 Remix

Zes games voor de prijs van 1, zo zie ik ze het liefst. Natuurlijk begrijp ik dat deze games stammen uit een PlayStation 2 tijdperk en sommige games zijn zelfs origineel uitgekomen op de Nintendo DS en de PSP. Desalniettemin behoort deze remaster thuis op mijn lijstje, al is het maar om de tijd tot de release van Kingdom Hearts III te sussen.


12. Tekken 7

Opgegroeid te zijn met Tekken, te beginnen met Tekken 2, kijk ik elke keer weer uit naar een nieuwe Tekken game. Met de komst van Tekken 7 op de PlayStation 4 was mijn vechterslust natuurlijk weer helemaal aangewakkerd en de vele uren die ik online en offline heb doorgebracht met mijn favoriete vechters brengt deze titel zeker in mijn top 25. Het zou een gemis zijn zonder.

11. Metro 2033 Redux

Op de PlayStation 3 had ik Metro 2033 natuurlijk wel voorbij zien komen maar eigenlijk nooit gespeeld. Nadat ik erop werd gewezen dat deze game een remaster zou krijgen op de PlayStation 4 ben ik er toch maar ingedoken en na het uitspelen ben ik direct verder gegaan met Metro: Last Light. Ik kijk dan ook uit naar Metro: Exodus om nog een keer in de schoenen van Artyom te stappen. Russische ondergrond, monsters en een duistere wereld. Waren er maar meer van zulke games!

10. Mortal Kombat X

Net als Tekken was Mortal Kombat vroeger eigenlijk niet weg te denken uit mijn gamecollectie. Al moet ik wel toegeven dat dit afzakte na Mortal Kombat III. Deadly Alliance kwam er nog wel in en heb ik ook nog wel vele uren gespeeld maar toch heb ik alle delen daarna links laten liggen. Tot ik Mortal Kombat X zag welteverstaan. Dit is de Mortal Kombat die we hadden gemist en die we na al die jaren eindelijk weer kregen. Finish him!

9. Detroit: Become Human

Ik weet niet wat het is met de games van Quantic Dream maar Fahrenheit, Heavy Rain en Beyond - Two Souls hebben allemaal een plek weten te banen naar mijn favoriete games lijsten. Met de aankondiging van Detroit was mijn enthousiasme dan ook direct gewekt, zeker na de indrukwekkende trailer van Kara! Moest gewoon op deze lijst.

8. Watch_Dogs 2

Watch_Dogs was een ambitieus project die eigelijk een beetje gefaald heeft. Dit tweede deel maakte echter alles wat mis ging in het eerste deel weer goed. Marcus is een tof karakter, het grimme Chicago werd omgeruild voor het kleurrijke San Francisco en de doom en gloom werd vervangen door een groep met humor. De kracht van de franchise ligt dan ook in die humor en mocht Ubisoft komen met een derde deel, laat ze dan deze lijn voortzetten. Gezien er volgend jaar geen Assassin's Creed uitkomt zou dit wellicht een leuke afwisseling zijn?

7. Dishonored: Definitive Edition

Dishonored is ook zo'n titel die ik gemist heb op de PlayStation 3. Hij stond op mijn "to play" list maar toen de PlayStation 4 naar de voorgrond trad werd de PlayStation 3 eigenlijk een stuk minder interessant. Ik was dan ook niet heel erg ongelukkig dat deze titel een Remastered Difinitive Edition zou brengen naar de PlayStation 4! Deze game is geslaagd en mijn tijd om Dishonored 2 te spelen, welke al netjes in de kast staat, gaat ook zeker aanbreken. De vraag ik nog even wanneer.

6. Infamous: Second Son

Ook weer zo'n gamereeks die ik te laat ben gaan spelen. Eigenlijk ben ik deze games pas gaan spelen in 2015 en toen ben ik begonnen met het eerste deel en de rest volgende direct. Ik zie in mijn trophy lijst dat ik alle games achter elkaar gespeeld heb en de platinum voor deel 1 kreeg ik op 30 januari en op 18 maart kreeg ik de platinum voor Infamous: First Light. Infamous: Second Son was een van de erste titels op de PlayStation 4 die ik gepspeeld heb en ik herinner me nog goed hoe deze werd aangekondigd. Bizar...

5. Spider-Man

Spider-Man van Insomniac Games kwam onze harten binnen afgelopen september en de game verraste mij absoluut. Na The Amazing Spider-Man titels kreeg ik toch een beetje een huiverig gevoel bij deze games. Insomniac Games kreeg echter iets meer artistieke vrijheid en kon een game ontwikkelen die niet gebonden was aan een filmlicentie en dit hebben ze heel erg goed gedaan. Eigenlijk was mijn enige punt van kritiek het hoeveelheid basissen die je moest overnemen en de vervelende street crimes die maar eindeloos door leken te gaan. Het verhaal, de gameplay, de verschillende suits en meer maken van deze game echter een fantastische titel. In de video hieronder een kleine spoiler alert! Hier komen namelijk alle Spidey Suits voorbij en hier zitten story spoilers in. Be warned!

4. Salt and Sanctuary

Salt and Sactuary, wat een titel! Een eenvoudig concept met een ontzettend diepgaande gameplay die mij eigenlijk vanaf de eerste minuut gepakt heeft. De game wordt vaak vergeleken met Dark Souls maar dan als een Side Scrolling RPG en hier heeft het zeker veel van weg. De open wereld die volleidg aan elkaar gelinkt is, een soort bonfire idee, een currency in de vorm van Salt die gebruikt wordt om items te kopen en om jezelf te upgraden. Desondanks de overeenkomsten kent het ook genoeg om zichzelf staande te houden. Het is een indrukwekkende titel die niet mocht ontbreken.

3. I Am Setsuna

Deze game wist mij te pakken om mij vervolgens niet meer los te laten. De combinatie van oude gameplay, klassieke look, een verhaal die je pakt en een wereld die je opneemt was het spelen van deze titel van Tokyo RPG Factory een waardige RPG die zich kan meten met de klassiekers.

2. Bloodborne

Toen deze titel nog Project Beast heette was het voor mij al een topper in wording. Na fan te zijn geworden van From Software sinds Demon's Souls was ik heel erg geïnteresseerd in een Dark Souls wereld met nieuwe gameplay en lore. Man wat wist Bloodborne hierin te leveren.

1. The Witcher III - Wild Hunt

Wellicht een van de beste games van deze generatie en misschien zelfs wel allertijden. Deze game deed voor mij alles goed. Van voice-acting tot gevechtsysteem, van artwork tot de humor. Geralt of Rivia is door deze titel voor altijd in mijn geheugen gegrift en zal deze top 25 ook zeker niet meer verlaten want buiten het feit dat deze lijst random is zou deze zomaar mijn absolute nummer 1 kunnen zijn op de PlayStation 4.That's it! Maar waar is Red Dead Redemption II?

Zo, dat zijn ze dan. Mijn 25 toptitels op de PlayStation 4! Natuurlijk zijn er nog veel meer fantastiche titels op de PlayStation 4 te vinden maar die hebben het voor mij toch moeten afleggen tegen deze titels. Een honorary mention wil ik toch graag doen voor Red Dead Redemption II. Natuurlijk is dit een game van grote omvang en zal deze hoogstwaarschijnlijk ook plek krijgen op deze lijst maar ik heb hem nu net 4 a 5 uur gespeeld en dan kan ik nog niet een mening vormen!

Heb je nu een titel gemist? Of sluit dit wel aan bij jouw lijstje? Ik ben benieuwd.

Join us!

Vergeet ondertussen ook niet om lid te worden van de verschillende kanalen die Fifty Shades of Men rijk is! Fifty Shades of Gaming bijvoorbeeld of DutchPlayStationGamer.

Vergeet ook niet om mij te volgen op Instagram op CloudStrifeNL/DutchPlayStationGamer!
Check back every saturday!

Dit artikel is geschreven door: DutchPlaystationGamer
Vergeet niet om Fifty Shades of Men te volgen op FacebookInstagramPinterest en Twitter!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Post Bottom Ad

Hier adverteren?